La Crida demana l'actuació del Síndic davant la presumpta vulneració de drets a temporers a Lleida

La formació assegura que unes 200 persones d'aquest col·lectiu dormen al carrer a la capital del Segrià

Redacció
11 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:41h
La Crida per Lleida-CUP ha sol·licitat la intervenció del Síndic de Greuges de Catalunya "per evitar que continuï la vulneració de drets humans, socials i laborals de les persones temporeres a Lleida".

La formació acusa la Paeria de "negar-se a afrontar la crisi que viuen les persones afectades" per fet de no haver creat un alberg municipal públic per a temporers i per haver "reduït les nits de pernoctacions respecte a l'any anterior, de 10 a 4", malgrat "la urgència social". Així mateix, ha traslladat al Síndic l'actuació de neteja de l'entorn del pavelló 3 de Fira de Lleida, on la Paeria ha instal·lat enguany l'oficina única d'atenció als temporers, amb la qual s'haurien retirat matalassos, cartrons i altres pertinences de temporers que pernocten a la zona.

Segons la formació, actualment hi ha unes 200 persones temporeres que dormen al carrer a la capital del Segrià, entre els Camps Elisis, l'alberg Jericó, la plaça de l'Ereta, els pàrquings de plaça Sant Josep i la Seu Vella i en caixers automàtics.

La Crida-CUP denuncia que "malgrat la urgència social", la Paeria "no ha actuat, no ha creat un alberg per a temporers, ha reduït les nits de pernoctacions respecte a l'any anterior, de deu a quatre, sense poder-se garantir perquè no hi ha llits suficients". El grup municipal també ha traslladat al Síndic que el 6 de juliol es va dur a terme una operació coordinada entre la Guàrdia Urbana i Ilnet "on es van llençar matalassos dels voltants del pavelló 3 de Camps Elisis", sota la justificació que "es retiraven perquè estaven bruts, en horaris en que els temporers treballen o estan en recerca de feina".

Segons la formació anticapitalista, una acció similar s'hauria reproduït el 9 de juliol, l'endemà de la manifestació celebrada a Lleida per reclamar un alberg i per denunciar la situació en què viuen molts temporers a la ciutat, "amb la retirada de cartrons i sense augmentar els ajuts per a pernoctacions, tenint en compte que és l'únic que tenen per dormir", assenyalen des de la Crida-CUP.