Endesa invertirà 47,6 milions a Lleida en els propers dos anys per millorar la xarxa elèctrica

La companyia posa en marxa un Pla extraordinari amb més de 130 projecte per adequar línies, substituir cablejat i canviar la tensió de part de la seva xarxa

Imatge de dos operaris a Alfarràs
Imatge de dos operaris a Alfarràs | Àlvar Llobet
10 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:03h
La companyia Endesa ha anunciat aquest dimarts una inversió de 47,6 milions d’euros per millorar el subministrament i reforçar part de la seva xarxa elèctrica. L’objectiu de l’empresa és el de millorar el subministrament dels 240.000 clients que hi té a la demarcació de Lleida, un percentatge "molt elevat", segons els responsables del projecte.

Les inversions que s’han presentat pivoten sobre dos eixos; les actuacions ordinàries, que tindran una partida de 28,5 milions, i un pla extraordinari, el “Pla Lleida” que comprèn el desenvolupament de 134 projectes i una inversió de 19,1 milions. 

El pla s’ha presentat a Alfarràs, localitat on s’està realitzant una reforma de la línia d’alta tensió a 132 KV  que evacua l'energia generada per les diverses centrals hidroelèctriques properes. Els operaris estan treballant en la substitució d'aïllaments, la substitució d'empalmaments de construcció i la millora del sistema de guarda de la línia. 

Desglossant la inversió dels projectes, 5,5 milions es destinaran a adequació de les línies, 5,3 als canvis de cablejat, 3,9 a telecomandar instal·lacions, 2,5 a construir noves línies i 883.000 euros a la renovació tecnològica de la xarxa.