Universitats

La UdL oferirà un nou títol d'especialització en economia solidària

S'iniciarà al setembre amb l'objectiu principal de construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària

per Redacció, 9 de juliol de 2018 a les 23:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat de Lleida (UdL), mitjançant el seu Centre de Formació Contínua (CFC), oferirà a partir de setembre un nou títol d'especialització en economia social i solidària, gràcies a un conveni signat aquest dilluns amb l'Associació Alba, com a representant de Ponent Coopera–Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida. Aquest curs també compta amb la col·laboració de la Coordinadora d'ONGD i altres Moviments Solidaris de Lleida.

L'objectiu principal és construir un marc conjunt d'aprenentatge, formació i debat al voltant de l'Economia Social i Solidària (ESS), "posant èmfasi en la construcció i consolidació de projectes econòmics, i en la presentació de casos concrets i propers a la realitat quotidiana on ja existeixen estratègies de transformació de l'actual model socioeconòmic", segons ha explicat el coordinador del pla d'estudis i economista, Josep Manel Busqueta. Així es volen "impulsar, constituir i consolidar iniciatives de l'ESS que siguin viables econòmicament i temporalment, tot promovent la seua interconnexió", ha assenyalat.


El president de l'Associació Alba, Carles de Ahumada, ha recordat que a banda de la seva entitat, Ponent Coopera n'aglutina d'altres com ara la Cooperativa L'Olivera, a Vallbona de les Monges, o la Cooperativa Tres Cadires d'Arbeca. En aquest sentit, el rector de la UdL, Roberto Fernández, ha destacat que "la UdL contribueix al desenvolupament de tot el territori, no tan sols de la capital".

 

Participació