Unió de Pagesos demana la captura de l'os Goiat

El sindicat reclama a Agricultura que intercedeixi davant Territori per una gestió de la fauna que està perjudicant l'activitat agrícola i ramadera

Imatge de l'os Goiat
Imatge de l'os Goiat | Generalitat Catalunya
Redacció / ACN
09 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:40h
Unió de Pagesos (UP) ha reclamat la captura de l’os Goiat arran dels quatre nous atacs que s’han comptabilitzat a la Val d’Aran i després de comprovar que els danys causats s’amplien, a més dels ramats d’oví i cabrum, boví de carn i als ruscos dels apicultors, al sector equí. Per tot, el sindicat agrari ha demanat a la Conselleria d'Agricultura que reclami a la direcció general de Polítiques Ambientals i Medi Natural la captura d'aquest os, alliberat el 6 de juny del 2016 en el marc del programa Piroslife, i que ''se'l tregui de la muntanya per sempre abans no causi mals pitjors''.

UP també ha reclamat a la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que intercedeixi davant la conselleria de Territori i Sostenibilitat perquè actuï davant els greus perjudicis que està causant a l’activitat agrícola i ramadera la gestió de la fauna protegida i al mateix temps per fer un replantejament de la gestió de al fauna cinegètica al seu càrrec. Jordà s’ha compromès davant els ramaders del Sobirà a debatre al Parlament la presència de l’os al Pirineu.

El sindicat recorda que l’activitat productiva és important per a la conservació, gestió i aprofitament sostenible del medi natural, i remarca l’acord parlamentari d'endegar polítiques que fomentin l'agricultura i la ramaderia extensives, per afavorir l'assentament i el manteniment de l'activitat agrària i la conservació de les pastures a les zones de muntanya.

Unió de Pagesos insisteix que és del tot imprescindible un replantejament urgent en la gestió de la fauna salvatge a tot el territori. Asseguren que mentre no es disposa del nou marc legislatiu, cal actuar aprofitant al màxim el marc actual per prevenir i reduir els danys que pateixen les explotacions agràries i forestals.