Croquetes d'arròs amb pernil i formatge sobre llit de pèsols

La recepta de la blocaire Dolors Mateu

Croquetes d'arròs amb pernil i formatge
Croquetes d'arròs amb pernil i formatge | Dolors Mateu
Dolors Mateu
08 de juliol del 2018
Actualitzat a la 1:21h
A casa som d'arròs. Aquesta recepta la vaig fer pensant en la meva filla que ha estat un temps vivint a Itàlia, no són Arancini tradicionals, però si que són boletes d'arròs arrebossades i fregides.

Ingredients per a 4 persones:

150 gr. d'arròs

100 gr. de pernil salat

80 gr de formatge ratllat parmesà

80-100 gr. de formatge ratllat tendre

1 ceba

150 cc. de brou de verdures

200 gr de pèsols

3 ous

Farina, pa ratllat

Sal, pebre negre, julivert

Sucre, Oli d'oliva verge

 
En un pot o paella poseu l'arròs i el doble d'aigua, tapeu i cuineu uns 15-18 minuts.

Remeneu de tant en tant.

Passeu per aigua freda i deixeu escórrer bé.

Mentre en una paella amb una mica d'oli cuineu la ceba picada, amb un polsim de sal, uns 8-10 minuts, afegiu el brou i quan aquest bulli poseu els pèsols, deixeu que arrenqui novament el bull i apagueu el foc. Tritureu i reserveu.

Piqueu el pernil, una mica de julivert i amb els formatges, barregeu-ho amb l'arròs, afegiu un ou batut i barregeu una altra vegada.

Feu boletes amb aquesta barreja, enfarineu, passeu pels ous batuts i  pel pa ratllat, fregiu amb abundant oli.

Per emplatar: poseu la crema de pèsols al fons del plat i a sobre les croquetes d'arròs.


Blog de cuina de la dolorss