Robert Martínez fa història en el futbol català

El tècnic de Balaguer s'ha convertit en el primer que es classifica per les semifinals d'un Mundial

07 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:14h
Robert Martínez, seleccionador de Bèlgica
Robert Martínez, seleccionador de Bèlgica | Red Devils Belgium
La selecció de Bèlgica s'ha classificat per disputar les semifinals del Mundial de Rússia després d'eliminar al Brasil per 1 a 2. El combinat que entrena el balaguerí Robert Martínez, de 44 anys, ha accedit a la penúltima ronda de la competició per primer cop des de 1986, l'any que el Mundial es jugava a Mèxic i en el qual els "red devils" van derrotar la selecció espanyola a quarts de final i van perdre contra Argentina posteriorment.

Amb el resultat d'aquest divendres, Martínez s'ha convertit en el primer entrenador català que ha arribat a la semifinal d'una fase final de Mundial.

A l'Estat espanyol, aquesta fita havia estat aconseguida per Vicente del Bosque l'any 2010, quan la selecció espanyola va coronar-se campiona del món a Johanesburg (Sud-Àfrica) contra Holanda. Dècades enrere, al Mundial del 1950 que es va disputar al Brasil, Guillermo Eizaguirre va aconseguir situar l'equip espanyol (que aleshores anava amb la bandera franquista) a la fase final de la competició, que va acabar guanyant Uruguai en una mítica final a l'estadi Maracanà contra l'equip amfitrió.