Bèlgica dona la campanada contra Brasil i jugarà les semifinals del Mundial

L’equip de Robert Martínez elimina el combinat de Neymar i es disputarà una plaça per la final contra França | Els belgues han completat una brillant primera part i han sabut patir durant la segona

Robert Martínez celebrant un gol
Robert Martínez celebrant un gol | Red Devils Belgium
06 de juliol del 2018
Actualitzat a les 22:13h
La selecció de Bèlgica jugarà les semifinals del Mundial contra França després de donar la campanada aquest divendres i eliminar el Brasil de Neymar per 1 a 2.

L’equip del balaguerí Robert Martínez ha completat una excel·lent primera part, que ha acabat amb un 0-2 gràcies a un gol en pròpia porteria de Fernandinho a la sortida d’un córner al minut 13, i un de De Bruyne al 31 amb un potent xut que ha resolt un gran contraatac.

Els “red devils” han aconseguit frenar la davantera brasilera, liderada per un Neymar que ha entrat poc en joc i que no ha estat protagonista ni amb les seves famoses caigudes. Ben controlats per la defensa belga, els sudamericans no han sabut trobar espais interiors, i han hagut de confiar amb els trets llunyans de Coutinho, ben blocats pel porter Courtois, destacat durant els primers 45 minuts. 

Bèlgica resisteix contra un Brasil combatiu

La segona part ha començat amb els brasilers molt més elèctrics i amb l’equip bolcat sobre la porteria belga. Els vermells han resistit amb penes i treballs les envestides del rival, que ha deixat de patir la velocitat dels davanters. Els de Martínez no han sabut trenar passades ni lligar les jugades que sí havien fet durant la primera part. Tot i això, el resultat no es movia mentre els minuts anaven passant. 

Hazard ha tingut la sentència amb la primera contra de Bèlgica a la segona part, però el xut ha sortit massa creuat. Amb el rellotge corrent, els de Martínez han aconseguit posar un punt de pausa als atacs de Brasil, fet que els ha permès respirar i afrontar la darrera part del matx amb la calma suficient per segellar el pas a semifinals. 

En els darrers vint minuts, Brasil ha intentat recuperar l’espurna per aconseguir l’empat, i ho ha provat buscant Neymar i amb xuts des de fora de l’àrea que han trobat el seu premi a 15 minuts pel final gràcies a una gran rematada de cap de Renato, que ha culminat una mil·limètrica centrada de Coutinho. Bèlgica ha tornat a patir després d’encaixar, i per primer cop ha notat una baixada física que ha preocupat Martínez, que ha donat entrada Vermaelen per reforçar la defensa.

En els darrers minuts, Brasil ha arrossegat l’equip al davant per intentar, a l’heroica, un empat a dos que no ha arribat gràcies, en part, a una genial aturada del porter i de la bona gestió del temps que han fet els belgues, en especial De Bryune i Hazard.

Bèlgica jugarà aquest dimarts a les vuit del vespre contra França la semifinal del Mundial, una eliminatòria que no jugava des del 1986.