La Crida per Lleida acusa la Paeria de llençar les pertinences dels temporers que dormen al carrer

La formació anticapitalista assegura que més de 40 persones dormen davant el pavelló dels Camps Elisis on hi ha l'Oficina Única de Temporers

Redacció
06 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:46h
Imatge de les pertinences d’un temporer
Imatge de les pertinences d’un temporer | Crida per Lleida
La Crida-CUP de Lleida assegura que aquest divendres al matí s'ha dut a terme una ''acció coordinada'' entre la Guàrdia Urbana i l'empresa Ilnet, concessionària de neteja de Lleida, a l'entorn del pavelló 3 dels Camps Elisis, al voltant de l'Oficina Única de Temporers de la Paeria, en què a més de netejar l'entorn s'haurien endut pertinences com matalassos i cartrons que utilitzen per pernoctar en aquest espai.

Membres de la Crida s'han personat a l'espai per conèixer la situació i han constat que unes 43 persones dormen davant del pavelló ja que es desplacen allí per accedir a les dutxes i guarda-roba que ofereix l'oficina única, però no tenen on pernoctar i romanen a l'espai per poder accedir a l'únic servei municipal.

Així mateix, segons la CUP, un centenar més de persones dormen en altres carrers i places de la ciutat i asseguren que l'alberg Jericó fa més d'un mes que està ple i els serveis socials no tenen on garantir la pernoctació de 4 dies que es va acordar per als temporers en recerca de feina. La formació anticapitalista ha sol·licitat explicacions a l'alcalde Àngel Ros sobre aquesta actuació, ja que considera que “atempta els drets de les persones en situació de vulnerabilitat i pobresa”.

Així mateix, exigeix conèixer el destí de les pertinences retirades per Ilnet, i saber si els serveis socials han estat informats per cercar una solució a l'allotjament d'aquestes persones. La Crida demana també conèixer si s'ordenaran noves actuacions d'aquest tipus, i en sol·licita l'aturada immeditada.