«El Museu de Lleida hauria de tancar si es tornen les obres de la Franja»

L’advocat de Sixena, Jorge Español, es mostra convençut que el jutge decidirà que les obres hauran de sortir de l’equipament lleidatà

Redacció
06 de juliol del 2018
Actualitzat a les 15:28h
L'advocat de l'Ajuntament de Vilanova de Sixena, Jorge Español, ha assegurat que el Museu de Lleida hauria de tancar les portes si el jutge ordena el retorn a la Franja de les 111 obres de la Franja en litigi que hi ha a l'equipament lleidatà.

El passat mes de febrer, el bisbat de Barbastre-Monsó va interposar una demanda civil contra el bisbat de Lleida i el Consorci del Museu de Lleida reclamant que es retornin les obres de les parròquies aragoneses que formaven part de la diòcesi de Lleida però que ara pertanyen a la de Barbastre.

Español es mostra convençut que el jutge ordenarà el retorn de les peces a la Franja per la qual cosa opina que la continuïtat de l'equipament lleidatà correrà perill. "Si el jutge decideix que aquestes 111 peces s'han de tornar, el Museu de Lleida quedaria en una situació bastant penosa, i això donaria lloc a què pràcticament hagués de tancar" afirma Español, que assegura que "són 111 peces, i n'hi ha 30 o 40 que són excel·lents, i quedaria molt tocat el museu".