La clatellada de Quim Torra a Josep Borrell després de la polèmica de Morenés

"L'article 155 fa amics per sempre", lamenta el president de la Generalitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dijous al Parlament
El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest dijous al Parlament | ACN
Redacció
05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:00h
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha criticat aquest dijous que el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, hagi donat instruccions perquè actuïn com l'ambaixador espanyol a Washington, l’exministre Pedro Morenés, la setmana passada, quan va protagonitzar un incident amb el mateix Torra a l'Smithsonian Folklife Festival.

"L'article 155 fa amics per sempre. No hi ha res més igual a un Ministre d'Exteriors del PP que un Ministre d'Exteriors del PSOE", ha escrit el president de la Generalitat en una piulada a Twitter. Segons Borrell, Morenés “va fer el que havia de fer i va dir el que havia de dir” perquè "és el comportament normal que s'espera d'un ambaixador".

La recepció oficial a Washington que l’organització oferia a les delegacions de Catalunya i Armènia la setmana passada amb motiu de l'Smithsonian Folklife Festival va acabar amb els discursos de contingut enfrontat del president de la Generalitat i l’ambaixador espanyol als EUA. La delegació catalana d'artistes convidats va escridassar l’ambaixador i va clamar per la llibertat dels “presos polítics”, a més d'abandonar l’acte en ple, amb Torra al capdavant.

A la sortida, el president va denunciar que Morenés havia fet un discurs “ofensiu” per a ell i “per al país” per haver-lo “titllat de mentider i posat en qüestió l’existència de presos polítics”. I és que Torra havia dedicat part de la seva intervenció a parlar, justament, de la situació dels independentistes que estan a la presó o a l’estranger.