El pianista rus Nikolai Kuznetsov guanya el Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes

El segon classificat ha estat l’ucraïnès Dymtro Choni i el tercer lloc ha estat per la nord-americana Anna Dmytrenko

Redacció
01 de juliol del 2018
Actualitzat a les 0:08h
El jove pianista rus Nikolai Kuznetsov ha estat guardonat aquest dissabte a la nit amb el primer premi del XXIII Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes, un certamen organitzat per l’Ajuntament de Lleida que compta amb una dilatada trajectòria i reconeixement internacional i està plenament consolidat a la ciutat.

El segon classificat ha estat l’ucraïnès Dymtro Choni i en tercer lloc ha quedat la nord-americana Anna Dmytrenko. Enguany s'ha duplicat la dotació del primer premi i el guanyador guanyarà 12.000 euros, concerts amb l’Orquestra Simfònica del Vallés al Palau de la Música de Barcelona i a l’Auditori Municipal Enric Granados. El segon premi és de 6.000 euros i un recital a l’Auditori Municipal de Música de Lleida i el tercer premi està dotat amb 3.000 euros i un concert a l’Auditori Municipal de Música de Lleida.

En aquesta edició s’ha concedit un Premi Especial a la millor interpretació del repertori Ricard Viñes, dotat amb 1.000 euros, que ha recaigut en el pianista Nikolai Kuznetsov, que també ha rebut el premi del públic.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que ha presidit el lliurament de guardons, ha destacat el gran salt qualitatiu del certamen, que enguany ha comptat amb una prova final amb acompanyament d’orquestra simfònica, la Simfònica del Vallès, i amb un increment significatiu en la dotació econòmica dels premis
Lleida, capital de nous talents musicals