Els Raiers atorgaran «La Ganxa d’Or» a l'exconseller de Cultura Lluís Puig

L'associació vol reconeixer el suport que l'exconseller ha donat als raiers, a la diada i a la promoció de la cultura local

El conseller de Cultura, Lluís Puig
El conseller de Cultura, Lluís Puig | ACN
Redacció
29 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:55h
L’Associació Cultural de Raiers de la Noguera Pallaresa ha guardonat l'exconseller de Cultura, Lluís Puig, amb la Ganxa d’Or. D'aquesta manera s'ha volgut reconéixer el suport que ha donat als Raiers, a la diada i a la promoció de la tradició raiera en general.

El president de l'associació, Eduard Bastús, destaca que Puig "ha estat sempre una persona molt propera als Raiers" i que és gràcies a ell que s’han pogut dur a terme projectes com l’edició del conte Petita història dels Raiers, que trasllada la tradició als més petits.

El conseller, que del 2011 al 2018 va ser director general de Cultura Popular, ha impulsat  també l’edició del llibre de l’Associació Internacional de Raiers, que recull tota la tradició raiera de les diferents associacions europees i ha promogut els intercanvis entre els raiers i altres associacions de cultura popular. 

Puig va ser nomenat conseller el 5 de juliol de l'any passat, pocs dies després de la 39a diada, que va viure des de la Pobla. Bastús, a tall anecdòtic, explica que gairebé va ser nomenat a sobre d’un rai i que, de fet, enguany ja els ha felicitat pels 40 anys de diada, cosa que posa de manifest que "sempre els té ben presents". 

La Ganxa d’Or és un guardó que els Raiers atorguen a persones que han estat significatives en la recuperació del patrimoni raier i persones que han estat involucrades amb la festa i la promoció de la cultura dels raiers. Aquest guardó, que ja fa més de 25 anys que s’atorga, l’han rebut institucions, polítics i escriptors, entre moltes altres personalitats, sempre amb una mateixa característica: haver contribuït a la recuperació o difusió de l’ofici raier.