La Crida portarà al contenciós l'acord per prorrogar el servei de recollida de residus a Lleida

La formació aposta per obrir la porta a la reumunicipalització d'Ilnet després de les municipals del 2019

Redacció
29 de juny del 2018
Actualitzat a les 0:47h
La Crida per Lleida-CUP ha anunciat aquest dijous que presentarà un recurs al jutjat contenciós administratiu contra l'acord del Ple de la Paeria del 23 de febrer del 2017, que autoritza la pròrroga del contracte del servei de recollida de residus i neteja viària de la ciutat de Lleida fins al 2023. La formació ha pres aquesta decisió després d'haver presentat al març un recurs de reposició contra l'acord del Ple "que no ha estat respost per part de la Paeria".

Des de la Crida-CUP han reiterat que "no concorren les condicions legals per modificar aquest contracte" ja que consideren que iniciar una prova pilot de recollida selectiva durant sis anys no es pot justificar com una raó d'interès públic, deguda a causes imprevistes.

El grup municipal aposta per obrir la porta a la reumunicipalització d'Ilnet, l'empresa concessionària del servei de recollida de residus i neteja viària a Lleida, després de les municipals del 2019.

La formació considera que "no hi ha cap motiu per a la pròrroga, ni cap raó que justifiqui la seva aprovació per la via d'urgència, tal com es va fer", i considera que "el govern de la Paeria ha fet servir l'excusa de no disposar de temps suficient per redactar un nou contracte malgrat la data de finalització de la concessió -aquest maig- era coneguda des de la darrera pròrroga el 2015".

Tal com ja va fer al març, el regidor Pau Juvillà ha acusat l'equip de govern municipal d'haver presentat la pròrroga "a corre cuita perquè no vol complir la nova llei de contractes públics". Aquesta llei restringeix la manera d'adjudicar la gestió dels serveis públics i, entre altres aspectes, impedeix fer un sol contracte per a dos serveis diferents –recollida de residus i neteja viària–, com té actualment Ilnet, ja que "obliga a fer-los en 'lots' per diversificar les adjudicacions", segons han remarcat des de la Crida-CUP.