La candidatura catalana pels Jocs Olímpics d'Hivern, més a prop

Reunió entre la Taula de Treball de la candidatura i el Comitè Olímpic Internacional, per mostar l'interès a acollir les proves esportives

Catalunya podria acollir uns Jocs Olímpics l'any 2030
Catalunya podria acollir uns Jocs Olímpics l'any 2030 | Ivan Sanz
Redacció
27 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:27h
Catalunya està més a prop d'acollir els Jocs Olímpics d'Hivern l'any 2030. La Taula de Treball de la candidatura s'ha reunit aquest dimarts amb el vicepresident del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, per fer-li saber que està "preparada" acollir les proves esportives d'hivern. L'objectiu de la trobada ha estat mostrar-los el projecte i que el COI els expliques quins criteris tindrien en compte en el moment d'escollir la seu.

Tot i que està previst presentar candidatura per a l'any 2030, el president de la Generalitat, Quim Torra, en una visita a la Molina a finals de maig, va anunciar que el Govern s'ha compromès "a fons" amb un projecte sòlid i va assegurar que "si el COI ho vol", Catalunya està preparada per acollir els Jocs el 2026 o el 2030". Un fet remarcat pel secretari general de l'Esport que va reafirmar que "en cap cas es renunciarà al 2026". 

Un cop passat l'estiu, a partir del setembre, es començaran a estudiar els possibles escenaris que puguin ser seus de la candidatura catalana.