Denunciat un veí de Lleida per intentar vendre per Internet cinc cries de xoriguer robades

Se l'acusa d'un delicte contra la fauna protegida, per tinença il·lícita d'espècies protegides de fauna silvestre

Imatge de les aus
Imatge de les aus | Mossos d’Esquadra
Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:38h
Els Mossos d'Esquadra de Lleida han denunciat un veí de Lleida, de 32 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d'un delicte contra la fauna protegida, per tinença il·lícita d'espècies protegides de fauna silvestre.

Els fets es van produir el passat 15 de juny quan, en el transcurs d'una entrada i perquisició en un domicili de Lleida, es va descobrir una caixa amb cinc cries de xoriguer, considerades espècies protegides de fauna silvestre. Arran de la troballa, els Mossos van iniciar una investigació que va permetre descobrir que les aus havien estat robades d'una finca d'una partida de Lleida i que el denunciat pretenia vendre-les per Internet a 140 euros cadascuna.

Segons la normativa mediambiental vigent, està prohibida la caça, captura, tinença, tràfic o comerç i exhibició pública d'aquests animals. Aquest il·lícit, a nivell penal, pot comportar presó de fins a 2 anys. Els investigadors van activar la Unitat Regional de Medi Ambient que es va fer càrrec dels animals i els van portar al corresponent Centre de Recuperació de Fauna Autòctona.

Posteriorment, es va iniciar una investigació que va permetre constatar que les cinc cries de xoriguer havien estat capturades d'un niu situat a una partida del terme municipal de Lleida i que la persona que els va agafar no disposava de cap mena d'autorització per la tinença i captura d'aquests rapinyaires.