Llobera ret el darrer comiat al seu alcalde Josep Colell

Desenes de persones han acomiadat el batlle republicà

Imatge del fèretre de Josep Colell
Imatge del fèretre de Josep Colell | Ramon Estany
Ramon Estany
26 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:31h

La Plaça de l'Ajuntament de Llobera es va quedar petita en el comiat a Josep Colell Foto: Ramon Estany


La Plaça de l'Ajuntament de Llobera es va omplir de gom a gom aquest dilluns al matí per donar el darrer comiat a l'alcalde Josep Colell i Solé, que va morir aquest dissabte després de no haver pogut superar una malaltia. La família del Josep Colell va rebre l'escalf i la companyia dels veïns de Llobera, comarca i d'una àmplia representació política, principalment els republicans, companys de partit del difunt.
 

Foto: Ramon Estany


La cerimònia civil de comiat va ser conduïda per l'alcalde de Solsona i amic personal de Colell, David Rodríguez, que va recordar que eren allí reunits per retre un homenatge i recordar els bons moments que van passar al seu costat, "que ja formen part de les nostres pròpies vides i els nostres records més entranyables".

Rodríguez va explicar que presidia aquesta cerimònia per que li va demanar el Josep i per l'amistat que l'unia, "malgrat sigui una de les coses més difícils que he fet", amb tot, "és un gran honor" va reblar.

I es feia la cerimònia en l'espai de davant de l'Ajuntament del seu municipi, perquè "no podem oblidar que amb el Josep se'n va l'alcalde, una persona que s'ha estimat el seu poble, especialment durant els darrers 11 anys, però també molt abans, i s'hi ha bolcat en cos i ànima", va subratllar Rodríguez.

Rodríguez va demanar "no oblidar que ha viscut una vida plena i que ha compartit grans moments amb la seva família, amb els seus amics, que s'ha emocionat amb les seves il·lusions i els seus anhels. Que ha gaudit de les seves aficions. Que ha tingut una vida coherent amb les seves idees i que ha estat un referent per a tots nosaltres".
 

Companys de l'ajuntament de Llobera han col·locat damunt el fèretre una senyera i la bandera del municipi Foto: Ramon Estany
 

A continuació, companys de l'ajuntament de Llobera han col·locat damunt el fèretre la senyera i la bandera del municipi, donant pas a la lectura d'una poesia de Miquel Martí i Pol, a càrrec de la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón. Seguidament, l'alcalde de Solsona ha llegit una glossa sobre la vida del Josep Colelll, que ha donat pas a unes emocionades paraules dels fills.

I l'acte ha arribat al final, en que l'alcalde de Solsona ha demanat mantenir viu el llegat i l'exemple del Josep Colell, "el Josep de Solé d'Esposada, l'alcalde de Llobera".
La interpretació del Cant de la Senyera ha posat el punt i final la cerimònia, que ha intercalat diferents peces musicals, Caminant, de Roger Mas, País Petit de Lluis Llach, o l'Imagine, de John Lennon.
 

La presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, va llegir una poesia Foto: Ramon Estany