Una trentena de reconeguts pianistes d'arreu del món competeixen en el Concurs Internacional Ricard Viñes

El certamen incrementa la dotació econòmica i introdueix en la prova final el concert de piano amb acompanyament d'una orquestra simfònica

Imatge d'un pianista durant la presentació del concurs
Imatge d'un pianista durant la presentació del concurs | Paeria
Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:15h
Una trentena de pianistes de reconeguda vàlua en l'àmbit internacional i procedents de diferents països han estat els seleccionats d'entre més d'un centenar per participar en la 23a edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes de Lleida, que iniciarà aquest dimarts les audicions competitives a l'Auditori Municipal Enric Granados de la capital del Segrià.

Aquest concurs ha donat enguany un salt qualitatiu, per una banda, amb un increment significatiu en la dotació econòmica dels premis, que duplica la quantitat d'altres edicions pel guanyador i passa de 6.000 a 12.000 euros. Altrament, s'introdueix en la prova final –que se celebrarà dissabte- el concert de piano amb acompanyament d'una orquestra simfònica, a l'estil dels concursos de piano més importants del món.

Els inscrits són pianistes d'altíssim nivell, que han presentat currículums amb màximes qualificacions, concerts, premis i guardons importants. La procedència dels candidats, que enguany ha representat una xifra rècord en la història del concurs, és molt diversa, des del Japó, Xina o Corea, a diferents països d'Amèrica, passant per la pràctica totalitat del territori europeu.