Tàrrega omple la plaça Major en record del nen mort ofegat a la piscina municipal

S'ha obert una caixa de solidaritat per ajudar a la família a repatriar el cos del petit al Senegal

Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat a la 1:33h
Imatge de la plaça Major de Tàrrega
Imatge de la plaça Major de Tàrrega | ACN
Centenars de veïns de Tàrrega han omplert aquest dilluns a dos quarts de vuit del vespre la plaça Major de la ciutat per assistir al minut de silenci convocat per l'Ajuntament en record del nen de 6 anys mort ofegat a la piscina municipal el passat dissabte. Amb aquest acte, el municipi ha volgut expressar el seu més sincer condol i la seva profunda consternació per aquest fet tant desolador.

S'ha obert una caixa de solidaritat per ajudar a la família a repatriar el cos del menor al Senegal, que tot i tenir nacionalitat espanyola era el seu país d'origen. L'infant, T.S.B. vivia a la capital de l'Urgell amb la seva família i va morir ofegat dissabte a la tarda a les piscines municipals on hi va anar acompanyat de quatre germans, un d'ells major d'edat.

El seu pare es trobava treballant a França i va arribar ahir diumenge al municipi. El menor era alumne del Col·legi Sant Josep Vedruna i al minut de silenci hi ha assistit una bona representació d'aquest centre educatiu, tant de la comunitat educativa com de les famílies.

L'alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló, ha pres la paraula a l'inici de l'acte mostrant el suport del consistori a la família del petit i ha anunciat l'obertura de la caixa de solidaritat per finançar la repatriació del cos. Tot seguit ha tingut lloc el minut de silenci que ha anat seguit d'un llarg aplaudiment.

A continuació ha parlat un representant de la comunitat senegalesa i oncle de la víctima, Abdoulaye Ly, que ha tingut paraules d'agraïment cap a les autoritats i també els veïns de la ciutat pel suport rebut. Ly ha remarcat que ''no busquem culpables'' pel que li ha passat al seu nebot sinó que s'investiguin les causes.