Comencen les maniobres militars al Pallars Jussà

L'exercici Minerva es durà a terme als municipis de Salàs de Pallars, Talarn i Conca de Dalt

Imatge de les pràctiques militars al Pallars
Imatge de les pràctiques militars al Pallars | AGBS
Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:21h
Aquest dilluns comença l'exercici Minerva 2018. Prop de 500 sargents alumnes de l'acadèmia militar de Talarn (AGBS) efectuaran aquesta setmana les maniobres, que s'alllargaran fins divendres i es duran a terme als municipis de Salàs de Pallars, Conca de Dalt i als voltants de l'acadèmia, situada al terme municipal de Talarn. 

Els alumnes pertanyen a la 43a promoció d'ingrés a l'escala de suboficials i rebran els seus despatxos de sargent el 19 de juliol. El propòsit principal de les maniobres és el foment del lideratge en l'exercici. A més, es tracta de completar el nivell d'ensinistrament mitjançant la resolució de supòsits tàctics que posin en pràctica els coneixements adquirits durant l'ensenyament. La intenció és també fomentar la capacitat per analitzar i evaluar situacions amb iniciativa i creativitat. 

Aquest és el cinquè any consecutiu que l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials s'encarrega de la direcció i l'organització de l'exercici. Per als alumnes, les maniobres suposen la culminació pràctica del seu ensenyament militar abans que, ja com a sergents efectius, passin a desenvolupar funcions en les diferents unitats de l'exèrcit.