El Parc Astronòmic del Montsec celebrarà els seus 10 anys en una doble jornada

Entre els actes destaquen les inauguracions de la nova exposició d’astronomia i de la sala Starlight

Redacció
24 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:28h
El Parc Astronòmic del Montsec compleix 10 anys d’activitat
El Parc Astronòmic del Montsec compleix 10 anys d’activitat | PAM
La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimecres la presentació dels actes de celebració dels 10 anys del Parc Astronòmic del Montsec (PAM), amb seu a Sant Esteve de la Sarga, una commemoració que tindrà lloc els dies 28 i 29 d’aquest mes de juny. La presentació ha estat presidida pel president de la Diputació, Joan Reñé, i ha comptat, entre d’altres, amb la participació de Salvador J. Ribas, director científic del PAM; i Josep Vilajoliu, responsable de gestió del PAM.

Ribas ha detallat els actes de commemoració dels 10 anys d’activitat del centre, que tindran lloc el dijous 28 i el divendres 29 de juny. Entre els més destacats de dissabte hi ha la inauguració de la nova exposició d’Astronomia i de la Sala Starlight, així com el lliurament als ajuntaments dels diplomes acreditatius de la renovació de la Certificació Starlight.

La vetllada acabarà amb diferents activitats astronòmiques i amb l'acte commemoratiu de la 10a temporada del PAM, en què ja han confirmat la seva assistència la consellera de Presidència, Elsa Artadi, i dos expresidents de la Generalitat, Artur Mas i José Montilla, que en el seu dia van ser presidents del Consorci del Montsec.
 

La presentació ha tingut lloc aquest dimecres a la Diputació de Lleida. Foto: PAM


El divendres es dedicarà a l’anomenada Jornada de Ciència i Astroturisme, que se celebrarà a la seu del Consell Comarcal de la Noguera a Balaguer. El programa inclourà la presentació de tres eixos relacionats amb la promoció turística de l’equipament. Un es dedicarà a la geologia i la mineria i tractarà sobre el nou Geoparc mundial de la Unesco, Orígens-Pirineus Catalans. L’altre tractarà sobre astronomia, articulat en cinc xerrades. El darrer eix parlarà sobre paleontologia i arqueologia i inclourà dos xerrades.