Cremaran a Lleida una falla reivindicativa contra la repressió construïda amb pintures d'artistes ponentins

És la foguera que organitza el Col·lectiu Cultural de Cappont a la qual aquest any s'hi han sumat Òmnium, l'ANC i el Comitès de Defensa de la República del barri

Imatge de dues creacions que es cremaran
Imatge de dues creacions que es cremaran | ACN
Redacció
23 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:17h
A la ciutat de Lleida una de les fogueres més peculiars que cremarà aquesta vigília de Sant Joan és una falla reivindicativa contra la repressió que s'ha construït amb dibuixos i pintures creats per quinze artistes ponentins. Les obres s'exposen des d'aquest dissabte al migdia i, igual com passa a València, una de les creacions serà indultada per votació popular.

Es tracta de la foguera que cada any organitza el Col·lectiu Cultural de Cappont, però aquesta vegada amb un sentit especial. S’han posat d'acord amb l'ANC, Òmnium i el Comitè de Defensa de la República del barri per cremar al foc obres que denuncien la repressió i també el masclisme. N'hi ha moltes amb imatges de presons, missatges que apel·len a la llibertat i també una reproducció irònica de Felip VI com el rei dels Bastos.

La foguera-falla -situada entre els carrers de Salvador Espriu i Riu Besòs- s'encendrà a dos quarts d'onze amb la flama del Canigó que haurà arribat a la ciutat de Lleida a les vuit del vespre. Divina Drudis, Carme Busom, Rafa Borlansa, Jordi Prenafeta, Oriol Arumí, Enric Burgués, Sandoval, Ramon Torralba, Teresa Alsina, Magda Balsells, Anna Escur, Esther Comenge, Mònica Pla, Serrat Pons i Jordi Calvís han estat els artistes ponentins que han proposat amb les seves obres "cremar les injustícies i repressió", segons asseguren els organitzadors.

També hi ha una setzena falla que creació popular feta pels vianants que durant el dia passin per aquest indret d