Demanen quinze anys de presó per l'acusat del crim del carrer Acadèmia de Lleida per homicidi

La fiscalia considera l'home el responsable d'acabar amb la vida d'una funcionària d'Ensenyament, a casa seva

Redacció
22 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:55h
Imatge de l’acusat, amb jersey al coll
Imatge de l’acusat, amb jersey al coll | ACN
La fiscalia demana quinze anys de presó per l'home de 42 anys, nacionalitat espanyola i veí de Lleida, detingut pel crim del carrer Acadèmia. El ministeri públic també sol·licita que s'imposi a l'acusat cinc anys de llibertat vigilada i que indemnitzi la mare de la víctima amb 52.000 euros.

L'acusat es troba a la presó de manera provisional des del juny de 2017, perquè tant el jutjat d'instrucció 4 com l'Audiència de Lleida posteriorment, van considerar que existia risc de fuga, tenint en compte la gravetat dels fets i també per evitar l'ocultació o destrucció de proves ja que encara no s'havia trobat ni l'ordinador portàtil de la víctima ni l'arma del crim, que segueix sense aparèixer.

El detingut es va acollir en el seu moment al seu dret de no declarar i l'únic que va dir, segons el seu advocat, Roberto Salom, era que era innocent i que no tenia cap relació amb els fets. Tant la fiscalia com l'acusació particular, representada per Marta Duró, consideren que hi ha indicis de criminalitat raonables per considerar-lo l'autor del crim.

Tot i això, la fiscalia demana que se l'acusi d'homicidi mentre que l'acusació particular d'assassinat. L'home de 42 anys i nacionalitat espanyola detingut pel crim del carrer Acadèmia és veí de Lleida i té antecedents per maltractament en l'àmbit de la llar.

Els Mossos d'Esquadra van detenir J. L. R. el 7 de juny de 2017 al seu domicili, al carrer Juli Cèsar de la capital del Segrià, situat a només 500 metres del pis de la víctima. La víctima, una funcionària d'Ensenyament, de 61 anys, va ser trobada sense vida i amb diverses ferides d'arma blanca, al seu pis de Lleida, el 17 de febrer de 2017. El detingut treballava com a instal·lador de fibra òptica.