Condemnat a quatre anys de presó un exdirector de banca per apropiar-se de gairebé mig milió de clients

L'Audiència de Lleida reconeix l'apropiació indeguda mentre treballava a Catalunya Caixa però l'absol d'haver-se quedat 645.000 euros més quan treballava a Bankinter

Redacció
21 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:37h
Imatge del condemnat
Imatge del condemnat | ACN
L'Audiència de Lleida ha condemnat un exdirector bancari de Lleida a quatre anys de presó per un delicte continuat de falsedat en document mercantil en concurs amb un delicte continuat d'apropiació indeguda. Considera provat que es va apropiar de 462.298,92 euros de tres clients de Catalunya Caixa, entre els anys 2008 i 2013, tal com ell mateix va reconèixer durant el judici celebrat el 2 de maig a l'Audiència de Lleida.

La fiscalia i l'acusació de Catalunya Caixa li demanaven entre quatre i sis anys de presó i que tornés aquests diners a Catalunya Caixa, ja que l'entitat els va abonar als clients afectats. La sentència de l'Audiència també el condemna a pagar una multa de 3.000 euros i a tornar el gairebé mig milió d'euros a Catalunya Caixa. La sala però, ha absolt l'acusat d'haver-se apropiat de 645.000 euros més d'un centenar de clients quan treballava a Bankinter.

L'Audiència de Lleida ha considerat provat que, mentre treballava a Catalunya Caixa, per una banda, l'acusat manipulava les signatures de contractes financers de clients per extreure diners i per l'altre, en comptes de contractar productes bancaris a terminis, tal com li demanaven els clients, contractava fons d'inversió (amb més risc) amb la intenció de guanyar més diners i quedar-se la diferència.

El representant legal de Bankinter, on l'acusat va treballar posteriorment, concretament entre el 2013 i el 2014, li reclama 645.000 euros més que s'hauria apropiat d'un centenar de clients més seguint les mateixes pràctiques. La sala, però, no ha considerat provats aquests fets.

Durant el judici, l'acusat només va reconèixer els diners apropiats mentre treballava a Catalunya Caixa i va explicar que, tot i això, havia intentat arribar a un acord extrajudicial amb els dos bancs per tornar els diners que presumptament havia agafat. L'acord, va explicar, consistia a tornar a cada entitat 20.000 euros inicialment i després anar abonant 1.000 euros més (500 euros a cada entitat) cada mes. Els bancs però, considaven que aquestes quantitats eren insuficients ja que mai arribaria a pagar els diners que consideraven que els devia.