Emeten una ordre de cerca de l'advocat lleidatà acusat de quedar-se diners de clients

El lletrat no s'ha presentat al judici

Imatge de l'advocat acusat
Imatge de l'advocat acusat | ACN
Redacció
21 de juny del 2018
Actualitzat a les 9:26h
L'advocat de Lleida, Pere R. F., de 60 anys, acusat per quarta vegada de quedar-se diners dels seus clients no s'ha presentat al judici que s'havia de celebrar aquest dimecres a l'Audiència de Lleida. Tant la fiscalia com l'acusació particular han sol·licitat a la Sala que emeti una ordre de crida i cerca i ara l'Audiència haurà de resoldre aquesta petició. La fiscalia acusa al lletrat d'haver-se quedat, l'any 2008, 33.000 euros que un matrimoni li va donar perquè negociés amb el banc el dret d'usufructe de l'habitatge on vivien.

El matrimoni denuncia que no es va adonar fins al 2015 que el lletrat no havia fet cap gestió i que s'havia quedat els diners. No és la primera vegada que uns clients denuncien aquest advocat, que ja ha estat jutjat tres vegades per altres casos.

En el primer judici, el penal 2 de Lleida el va condemnar a tres anys de presó i a tornar gairebé 20.000 euros a la denunciant. La sentència però, va ser recorreguda a l'Audiència de Lleida i la Sala el va absoldre perquè els fets havien prescrit. En els altres dos judicis, que van tenir lloc a l'Audiència de Lleida, se'l va condemnar a un total de quatre anys i mig de presó i a tornar gairebé 230.000 euros a dues famílies. Totes dues estan però recorregudes al Tribunal Suprem.

En el judici que havia de tenir lloc aquest dimecres, Pere R. F. estava acusat de quedar-se 33.000 euros d'un matrimoni de Lleida. Segons la fiscalia, una entitat bancària va treure a subhasta l'any 2008 el dret d'usufructe de l'habitatge on vivia el matrimoni per 33.000 euros.

La parella va contractar els serveis del lletrat i li va donar un xec de 33.000 euros perquè negociés amb el banc. Els denunciants diuen que quan preguntaven a l'advocat per com anaven les negociacions, el lletrat els donava llargues i deia que estava fent gestions amb el banc. L'any 2015, el banc es va posar en contacte amb el matrimoni per oferir-los la venda de l'usufructe i llavors es van adonar que l'acusat no havia mantingut cap contacte amb el banc i que s'havia quedat el xec de 33.000 euros.