El Parc Astronòmic del Montsec genera un impacte anual de 2,5 milions

Celebra el desè aniversari amb una exposició permanent sobre astronomia

Imatge del COU d'Àger
Imatge del COU d'Àger | Arxiu
Redacció
21 de juny del 2018
Actualitzat a la 1:07h
El Parc Astronòmic del Montsec (PAM), a Àger (Lleida), que integra el Centre d'Observació de l'Univers (COU), genera un impacte anual de 2,5 milions al territori segons el seu director científic, Salvador Ribas, i el responsable de la gestió, Josep Vilajoliu.

Ribas i Vilajoliu han presentat els actes commemoratius del desè aniversari del parc, que se celebraran el dijous 28 de juny.

La cita comptarà amb la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Elsa Artadi, i els expresidents de la Generalitat José Montilla i Artur Mas, que en el seu moment van presidir el desaparegut consorci que gestionava el PAM, actualment gestionat pel Consell Comarcal de la Noguera.

Per celebrar-ho, s'han organitzat reunions de la taula d'ecoturisme de Catalunya i dels socis del projecte europeu Pirineus la Nuit, una jornada de ciència i ecoturismo, l'entrega de diplomes acreditatius de la renovació de la certificació Starlight als municipis de la zona i la inauguració d'una nova exposició permanent sobre astronomia a la sala Espai Starlight-Cel Fosc.

Els onze municipis que han renovat la seva certificació com a Reserva i destinació turística Starlight són Ager, Camarasa, Avellanes-Santalinya, Vilanova de Meia, Alòs de Balaguer, Sant Esteve de la Sarga, Castell de Mur, Tremp, Isona i Conca Dellà, Gavet de la Conca i Llimiana.