Nois amb Síndrome de Down elaboren coques de Sant Joan a Lleida

Els forners lleidatans preveuen assolir unes vendes de 195.000 de dolces i 160.000 de recapte, com l'any passat

Redacció
20 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:56h
Imatge dels nois fent coques de Sant Joan
Imatge dels nois fent coques de Sant Joan | ACN
El Gremi de Forners de les Terres de Lleida ha ofert aquest dimarts un taller d'elaboració de Coques dolces de Sant Joan adreçat a persones amb Síndrome de Down. La presidenta del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Pilar Marqués, que ha guiat el taller, ha explicat que l'objectiu és que els joves elaborin la seva pròpia coca que després es duran cap a casa, amb productes de proximitat.

Segons Marqués, les vendes de coques es mantindran en les mateixes xifres de l'any passat i que a la demarcació de Lleida se situen en unes 195.000 de dolces i unes 160.000 de recapte. "La coca que més es ven és la dolça però cada vegada més les famílies opten per la coca de recapte per sopar", ha afegit. De les coques dolces, la que més es ven és la de fruita, que representa el 75% de les coques dolces venudes. La resta són de crema tot i que cada vegada agafa més protagonisme la coca farcida de nata, característica a Lleida.

El Gremi de Forners de les Terres de Lleida encara la campanya de Sant Joan amb bones perspectives i amb la previsió de mantenir les vendes de l'any passat, quan es van incrementar un 7%. Marqués diu que el fet que Sant Joan caigui en cap de setmana és positiu per les vendes. "Cau molt bé perquè la gent, es quedi o marxi fora, comprarà la coca de Sant Joan; principalment el mateix dissabte, però molts, si marxen fora el cap de setmana és probable que la comprin divendres al seu forn de confiança", assegura.