La UdL aprova una normativa per afavorir una presència de dones als òrgans de govern

El document no té caràcter sancionador, sinó només informatiu i no exigeix el canvi immediat dels representants als diferents organismes de la universitat

Redacció
20 de juny del 2018
Actualitzat a les 9:44h
Imatge d'un logo de la UdL
Imatge d'un logo de la UdL | UdL
El Consell de govern de la Universitat de Lleida (UdL) ha donat llum verda a la Normativa per a la presència "equilibrada" de dones i homes als òrgans de govern i de representació i altres organismes de presa de decisions de la UdL. L'objectiu és que les persones de cada sexe que tinguin representació en els diferents òrgans de decisió o organismes de la UdL no superin el 60%, ni siguin inferiors al 40%, en cadascun dels casos.

El document fixa el compromís de la Universitat de Lleida de garantir la paritat als diferents òrgans (Claustre, Consell de govern, Consell social, consells de departament i juntes de centre, centres de recerca, equips de govern, i al Consell de l'estudiantat, entre altres) i afecta tots els col·lectius (personal docent i investigador, personal d'administració i serveis i estudiantat). Tot i això, la normativa no té caràcter sancionador, sinó només informatiu i no exigeix el canvi immediat dels òrgans de govern actualment constituïts.

Segons informa la UdL, el document aprovat té com a finalitat donar compliment a una de les mesures del 2n Pla d'igualtat de la UdL i incorpora bona part dels acords del 1r Pla d'Igualtat que ja havien recollit algunes normatives de la institució, com ara la del règim electoral i la de formació de comissions i de tribunals de selecció de personal.

"Es tracta que es tingui present i sigui d'aplicació en la mesura del possible quan es vagin fent els canvis dels òrgans de govern i representació", segons ha explicat la directora del Centre Dolors Piera, Ana Romero. I és que la normativa no té caràcter sancionador, sinó només informatiu i no exigeix el canvi immediat dels òrgans de govern actualment constituïts.

D'altra banda, el Consell de govern de la UdL també ha aprovat l'actualització del Reglament d'actuació en cas de violència de gènere a la Universitat de Lleida -que data del 2013- per adaptar-lo a les lleis catalanes 11/2014 per garantir els drets dels col·lectius LGTBI i eradicar l'homofòbia, la bifofia i la transfòbia i 17/2015 d'igualtat efectiva entre homes i dones. Així, el reglament guia la resposta davant les violències de gènere, no només contra les dones, sinó també contra les persones LGBTI, segons informa la UdL.