Ensenyament

​Els comuns demanen que es desplegui el Servei Territorial d’Ensenyament a l'Alt Pirineu i l'Aran

Des de la formació consideren que amb aquesta decisió "s'ha menystingut el territori pirinenc"

per Redacció, 19 de juny de 2018 a les 16:38 |
Carles Vega és el director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Catalunya en Comú-Podem de l’Alt Pirineu i l’Aran ha lamentat en un comunicat que el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, no hagi designat un director dels Serveis Territorials per aquest àmbit territorial, quan aquesta figura és present a la resta de vegueries. Des de la formació consideren que “s’ha menystingut el territori pirinenc” i que aquesta decisió “suposa un enorme greuge comparatiu”.

En aquest sentit, han defensat que “les problemàtiques derivades de la complexa orografia", sumades a "la dispersió i la baixa demografia de moltes de les seves valls" justifiquen l'existència d'un delegat en aquesta zona, tenint en compte també, segons han dit, "les singularitats culturals, la llengua i competències pròpies de la Val d'Aran". Els comuns demanen que es posi en marxa una delegació d'Ensenyament a l'Alt Pirineu i l'Aran, com s'ha fet a la resta de vegueries, per tal d'aconseguir una "descentralització real".


Des de la formació recorden que en aquest àmbit territorial no existeix cap delegació, mentre que en altres zones "s'han desplegat amb major o menor intensitat". Per aquest motiu, han sol·licitat que es dugui a terme amb "celeritat" i que compti amb la "corresponent partida pressupostària". A més, també han fet extensiva la seva reclamació a la resta de serveis territorials.
 

 

Participació