Lleida lidera el creixement d’empreses del metall durant el 2017

El Baròmetre Trimestral de PIMEC Metall conclou que es va registrar un increment d'un 3% respecte al 2016

Redacció
18 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:55h
La demarcació de Lleida es va convertir l’any passat en el territori on més va créixer el nombre d’empreses de la indústria del metall a Catalunya, segons el Baròmetre Trimestral que ha presentat PIMEC Metall.

Aquest creixement es va concretar en 416 centres de cotització del sector metall el desembre del 2017, el que suposa un 3% més que el mateix mes de l’any anterior i contrasta, per tant, amb la caiguda del 5,8% que es va registrar durant l’any 2016. Els subsectors industrials de vehicles de motor, remolcs i semiremolcs; materials i equips elèctrics i productes informàtics i electrònics van ser els propulsors d’aquest creixement, amb increments registrats del 22,2%, 11,1% i 8,3%, respectivament.

Tot i que la indústria del metall va registrar un notable creixement en termes d’ocupació a tota Catalunya –del 3,6% respecte a l’any anterior–, la demarcació de Lleida va ser la que més ho va evidenciar, ja que va acabar el 2017 amb 5.615 treballadors nous, un 9% més que al final del 2016.

En aquest sentit, destaca l’impuls del subsector de vehicles de motor, remolcs i semiremolcs, que es va traduir en 589 treballadors més, el 20,4% respecte al 2016. El president de PIMEC Metall, Miquel Camps, valora positivament aquestes xifres i destaca que Lleida és “un punt estratègic de la indústria del metall, que ha de mantenir el seu creixement per poder generar més llocs de feina i dinamitzar el teixit empresarial lleidatà”.