Agents Rurals

Capturen una serp al pàrquing d'un supermercat de Balaguer

Es tracta d'un exemplar de serp de ferradura, no verinós, que no acostuma a freqüentar zones humanitzades i possiblement hi va fer cap amagada en un cotxe

per Redacció , 18 de juny de 2018 a les 12:03 |
Imatge de l'exemplar que es va capturar | Agents Rurals
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Agents Rurals van capturar dijous passat un exemplar de serp de ferradura a l'aparcament d'un supermercat ubicat al carrer de la Noguera Pallaresa de Balaguer. Una vegada es va comprovar el seu bon estat de salut la van retornar al medi, allunyada de zones habitades. La serp o Cobra de ferradura (Hemorrhois hipocrepis) és present en zones de muntanya amb roques i en erms secs amb matoll.

Pot mossegar si se sent amenaçada, però no és verinosa. S'alimenta de petits ocells i de ratolins. L'exemplar que es va veure a Balaguer feia uns 20 centímetres de llargada i es creu que podria haver arribat a l'aparcament després d'amagar-se a l'interior d'algun vehicle buscant temperatura per escalfar-se.

 

Participació