La consellera de Cultura lamenta l’«espoli»de les obres de Sixena i diu que no se’n garanteix la conservació

La nova titular de Cultura critica el "paper indigne" durant el 155 d'un ministre jugant "a fer de conseller"

Laura Borràs, consellera de Cultura
Laura Borràs, consellera de Cultura | ACN
Redacció
17 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:25h
La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha assegurat que el 155 va jugar un paper "deshonest i democràticament indigne" en el conflicte per l'art de Sixena.

En aquest sentit, ha recordat que un ministre, jugant "a fer de conseller", va anar en contra dels interessos que teòricament havia de preservar facilitant "l'espoli" cap a un espai privat d'un patrimoni adquirit i documentat "legalment" per la Generalitat. "No se'n garanteix ni la conservació ni l'exposició pública", ha criticat en una entrevista a l'ACN.

Així mateix, entén que els fets han deixat clar que el conflicte per a l'Aragó és més una "qüestió identitària que d'interès cultural" i es mostra preocupada per l'estat de conservació actual: "A nosaltres sí que ens interessen les obres, no ens interessa res més". Acabada d'aterrar al capdavant del Departament de Cultura, un dels primers aspectes que reconeix que ha d'abordar són les conseqüències de la intervenció de la Generalitat a través de l'article 155, en què les obres de Sixena hi tenen un paper principal.

La consellera ha assegurat que la "judicialització" de la política i de la cultura són "sempre" una "mala notícia" i espera resoldre el cas de la "millor manera possible". "La situació es descriu per si sola", ha assegurat. Així mateix, no concep la irrupció de "cap altra força de seguretat" accedint a un museu com el MNAC per cometre un "delicte" i endur-se les pintures murals.

En aquest sentit, ha recordat que "tots els especialistes consultats del mon" han apuntat que el trasllat dels frescos seria un "despropòsit cultural".