Condemnat a 28 anys de presó l'acusat d'apallissar i abusar sexualment de dues filles, a Lleida

Les nenes van relatar que les agressions, insults i abusos eren "continuats" i els psicòlegs van qualificar els seus relats d'"absolutament creïbles"

Imatge del condemnat
Imatge del condemnat | ACN
Redacció
14 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:02h
L'Audiència de Lleida ha condemnat a 28 anys i tres mesos de presó l'acusat d'apallissar i abusar sexualment de dues de les seves filles, des que aquestes tenien uns deu anys. L'home va negar tots els fets en el judici que va tenir lloc a l'Audiència de Lleida mentre que les nenes van explicar alguns capítols d'unes agressions, insults i abusos que eren "continuats" i que els psicòlegs van qualificar com uns relats "absolutament creïbles".

La Sala ha tingut en compte les declaracions de les víctimes i dels pèrits i ha considerat provats els fets. Concretament ha condemnat l'acusat a quinze anys de presó per un delicte d'agressió sexual, onze anys de presó per un delicte d'abusos sexuals, un any i mig de presó per un delicte de maltractament habitual i nou mesos més per un delicte de maltractament.

L'Audiència també li ha retirat la custòdia de la filla gran durant quinze anys i de la petita durant onze anys i el prohibeix a comunicar-se o aproximar-se a les nenes per un període d'entre dotze i setze anys. També el condemna a vuit anys de llibertat vigilada un cop surti de la presó i que indemnitzi les filles amb 30.000 i 15.000 euros respectivament pels danys patits.

Les nenes, que ara tenen 16 i 18 anys, van declarar protegides per una mampara. La germana gran va explicar que els fets es van iniciar amb ella, quan tenia uns nou anys (cap a l'any 2010, a Lleida), que van començar amb tocaments i que van anar augmentant en gravetat i freqüència fins al punt que el seu pare la violava des de dos cops per setmana fins a dos cops al dia. Els psicòlegs van assegurar que les dues tenen seqüeles greus, sobretot la germana gran a qui han definit com una persona "submisa" i que assumia el "rol de parella" amb l'acusat.

Ella fins i tot va explicar que moltes vegades decidia quedar-se a casa amb el seu pare, tot i sabent què passaria, per evitar que li fes el mateix a la seva germana petita. La mare de les nenes va declarar que es va assabentar dels abusos sexuals quan les nenes van denunciar els fets, a finals de 2016.

Va reconèixer, però, que l'acusat les pegava amb el cinturó i les insultava. Les tres van explicar que a les nenes els deia que eren unes "zorres" com la seva mare i que havien de fer les feines de casa perquè per això eren les dones i que per a això les tenia.