La consellera d'Agricultura creu que la campanya de fruita d'aquest any «no serà dolenta»

Teresa Jordà diu que plantejarà "reunions bilaterals" amb el nou ministre més enllà de les sectorials

Redacció
14 de juny del 2018
Actualitzat a les 10:27h
La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà
La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà | ACN
La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha assegurat en relació a la campanya de la fruita que acaba de començar que "sembla que no hauria de ser un any dolent i ens agafem aquí".

En una visita a la cooperativa de segon grau Actel, a Térmens (Noguera), Jordà ha anunciat que en breu es desplaçarà a Brussel·les per participar en una reunió on espera "tastar el pols" sobre la situació del mercat de la fruita a nivell Europeu i avançar-se així al que podria passar després de quatre estius de caiguda de preus, bàsicament provocada pel veto rus que va implantar-se al 2014 amb la fi de les exportacions de fruita de pinyol entre d'altres productes agrícoles.

La consellera també ha dit que té previst plantejar al seu homòleg a Madrid, el nou ministre d'Agricultura, Luis Planas, reunions bilaterals més enllà de les sectorials que ja es porten a terme sobre diferents temes.

La consellera d'Agricultura ha assegurat que pels imputs que li han arribat, tot apunta que enguany "les coses poden anar bé" en relació a la campanya de la fruita.

El sector va iniciar fa uns dies la campanya de recol·lecció de fruita de pinyol i s'està a l'expectativa de com evolucionarà el mercat de preus després de tres estius amb caigudes que han provocat que nos s'hagi arribat a sufragar costos de producció en molts casos. Això ha derivat en reiterades mobilitzacions del sector que ha demanat mesures per pal·liar aquestes pèrdues com plans de xoc o ajudes econòmiques d'Europa.