La UdL obrirà una seu permanent Tàrrega i ja pensa en estendre la iniciativa a més localitats

Els primers cursos a la capital de l'Urgell s'iniciaran al setembre

Redacció
12 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:17h
Imatge del logo de la UdL
Imatge del logo de la UdL | Arxiu
El Centre de Formació Contínua (CFC) de la Universitat de Lleida (UdL) obrirà una subseu a Tàrrega per oferir cursos a la ciutadania d'aquest municipi i el seu territori d'influència. Serà la primera, tot i que l'objectiu és posar-ne més en marxa a mig termini, segons informa la UdL. La seu de la capital de l'Urgell s'ubicarà en un local municipal cedit gratuïtament pel consistori, en virtut d'un conveni de col·laboració que han signat aquest dimarts el rector de la UdL, Roberto Fernández, i l'alcaldessa Rosa Maria Perelló. L'acord, amb una vigència inicial de quatre anys renovables, preveu tant cursos genèrics com específics.

Les accions formatives seran planificades conjuntament pel CFC i l'Ajuntament de Tàrrega. A l'agenda ja figuren les primeres activitats a partir del setembre i amb el suport de la Diputació de Lleida. Es tracta de cursos sobre la nova llei de contractació a les administracions públiques o les oportunitats de dinamització que genera el turisme.

La idea és combinar els cursos que puguin interessar amplis sectors de la població targarina amb altres adreçats a determinats sectors productius, col·lectius empresarials o laborals, inclòs el personal de les administracions. Tota l'oferta haurà de passar prèviament els tràmits normatius i procedimentals que estipula la normativa de la formació contínua vigent a la UdL, segons han explicat des de la universitat lleidatana.

Una de les línies estratègiques del Pla Director de Formació Contínua 2017-2021 de la UdL és, precisament, obrir-se al conjunt de la ciutadania. Per donar respostes a les necessitats del teixit socioeconòmic, el CFC ha optat per potenciar la formació a la carta o a mida.

El rector ha destacat que "la voluntat de la Universitat de Lleida, definida pel seu vicerectorat de docència i pel CFC, és la d'expandir la presència de la universitat a la resta de la demarcació amb la ferma voluntat de fer evident el compromís de la UdL amb el progrés del territori lleidatà". En aquest sentit, Roberto Fernández ha afegit que "aquesta expansió territorial es farà sempre de comú acord amb les institucions locals i territorials i un exemple és l'acord subscrit a Tàrrega amb el seu ajuntament".