Entra en funcionament als Camps Elisis l'oficina d'atenció als temporers que arriben a Lleida

Una vintena d'entitats reclamen a la Paeria un alberg públic, que centralitzi els diferents serveis que s'ofereixen i també disposi d'allotjament

Imatge de l'oficina d'atenció als temporers
Imatge de l'oficina d'atenció als temporers | ACN
Redacció
12 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:36h
Aquest dilluns ha entrat en servei l'Oficina única d'atenció a les persones temporeres, que enguany la l'Ajuntament de Lleida ha decidit traslladar al pavelló 3 de Fira de Lleida, al recinte del Camps Elisis.

A partir de dimecres els usuaris, persones que arriben a la ciutat per buscar feina a la campanya de la fruita, ja podran fer servir els diferents serveis que s'hi ofereixen com ara els de dutxes, consigna i bugaderia.

Des de la campanya Fruita amb Justícia Social, que agrupa més d'una vintena d'entitats, reclamen a la Paeria un alberg públic que centralitzi tots aquests serveis i, a més, el d'allotjament d'urgència, ja que actualment es deriven els usuaris a l'alberg Jericó. Asseguren que una vuitantena de temporers estan dormin actualment al carrer a la capital del Segrià.

Així mateix, alguns dels primers usuaris de l'oficina han lamentat que només se'ls ofereixi poder dormir a l'alberg quatre nits. Per la seva banda, els veïns de Cappont temen que la ubicació de l'oficina als Camps Elisis pugui acabar comportant l'aparició d'algun assentament de temporers al barri. L'oficina única d'atenció social restarà en funcionament fins el 20 d'agost, mentre la resta de serveis s'oferiran fins el dia 22.