El PSC exigeix al nou Govern «accions» per evitar el tancament de l'escorxador de Mollerussa

La diputada socialista osonenca Marta Moreta fa una crida al diàleg per trobar "una solució definitiva per a la problemàtica dels falsos autònoms"

Marta Moreta al Parlament de Catalunya
Marta Moreta al Parlament de Catalunya | Adrià Costa
Redacció
07 de juny del 2018
Actualitzat el 08 de juny a la 1:49h
El Grup Parlamentari Socialista dirigirà una bateria de preguntes al Govern amb l'objectiu que faci les accions necessàries per evitar que el Grupo Jorge "compleixi l'amenaça de tancament dels escorxadors del grup, a Mollerussa i a Santa Eugènia de Berga".

A través d'un comunicat, la diputada osonenca Marta Moreta recorda que el tancament d'aquests escorxadors suposaria perdre 1.400 llocs de feina, 1000 a Santa Eugènia de Berga i 400 a Mollerussa, un fet que "afectaria greument a un territori ja de per si castigat per les polítiques de retallades i recentralització del Govern", diu. Per aquesta raó fa una crida a l'executiu perquè engegui "les gestions necessàries per fer front als problemes laborals que fa anys que arrossega el Grupo Jorge" davant l'amenaça de l'empresa a marxar fora de Catalunya.

Mitjançant la bateria de preguntes, la formació creu que "el Govern, i concretament el Departament de Treball, ha d'aclarir quines gestions o mesures ha pres o pensa prendre per garantir aquests llocs de treball i que aquests siguin de qualitat i en condicions".

En aquest sentit, afegeix el text, "demanem diàleg per cercar una solució definitiva per a la problemàtica dels falsos autònoms dels escorxadors". I és que segons el grup parlamentari socialista és necessari apostar "per un sector carni competitiu i vinculat al territori; un sector estratègic i vital per a l'ocupació i l'economia".