El Comú proposa que la Paeria gestioni els pisos d'emergència i un pla per disposar de més habitatge

La formació pretén que millorin els processos de reinserció de les famílies

Redacció
07 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:11h
Els dos regidors del Comú de Lleida
Els dos regidors del Comú de Lleida | Arxiu
Amb l'objectiu de millorar els processos de reinserció de les famílies de Lleida que requereixen habitatges d'emergència, el Comú de Lleida ha proposat que l'ajuntament assumeixi la gestió directa dels habitatges que proporciona a les famílies i que posi en marxa un programa d'inserció residencial progressiu per famílies en risc d'exclusió residencial.

​La formació creu que no es pot externalitzar la responsabilitat de cercar un habitatge, com s'ha evidenciat recentment amb la situació viscuda a l'hotel "Sansi", un servei que no té cap conveni directe amb l'ajuntament, ni procediment de licitació malgrat que l'ajuntament paga factures de fins a 15.000 euros mensuals.

Aquest fet, a més de ser contrari a l'esperit de la contractació pública, diu el grup municipal que deixa a les famílies en situació d'indefensió sense cap mediació davant possibles conflictes amb els propietaris de l'hotel. Per preus inferiors, amb la mediació de serveis socials, es podrien aconseguir habitatges de lloguer social i un entorn més adequat per la reinserció de les famílies.

El Comú denuncia que s'evidencia que la Paeria no ha fet els deures i que, per tant, calen canvis per fer front a la situació d'emergència de centenars de famílies a Lleida, i considera que hauria de ser l'ajuntament qui es responsabilitzi directament del recurs residencial, mantenint el control en tot moment sobre la gestió dels habitatges que ofereix als usuaris.