El Govern prohibeix caçar guineus a les zones de Lleida amb plaga de conills

Continuen les caceres diàries en els vedats i les batudes nocturnes programades

Imatge d'una guineu
Imatge d'una guineu | Arxiu
Redacció
06 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:07h
La Conselleria d'Agricultura de la Generalitat prohibirà caçar depredadors de conills, com la guineu, a les zones de Lleida en les quals la plaga d'aquesta espècie està provocant danys en els cultius, principalment en cereals i fruiters.

El director dels Serveis Territorials, Ferran de Noguera, ha anunciat la mesura en la Comissió de seguiment del Pla pilot de prevenció i mitigació dels danys produïts pel conill en la qual a més de la Generalitat participen caçadors i ajuntaments, que han aprovat la decisió de Conselleria.

La comissió ha acordat també mantenir les mesures acordades al febrer, que consisteixen bàsicament a autoritzar caces en els vedats privats tots els dies i caceres nocturnes programades, en les quals participa el Cos d'Agents Rurals, i incrementarà el nombre, segons ha explicat en roda de premsa el director dels Serveis Territorials, Ferran de Noguera.

Els Agents Rurals, que fins ara disposaven d'un cotxe per a aquestes batudes, en tindran dos a partir d'ara, ha assenyalat Ferran de Noguera, que ha anunciat que, als pobles on els caçadors no puguin comprometre's a caçar amb regularitat, s'autoritzaran d'ofici batudes de caçadors d'altres zones.

Des d'abril, quan van començar a autoritzar-se batudes nocturnes i caceres diàries, s'han sacrificat uns 3.600 conills, uns 2.400 en vedats de caça i uns 1.200 en les caceres nocturnes. De Noguera ha assenyalat que en el cens que s'ha fet al maig s'ha detectat una lleugera reducció de conills, encara que el nombre segueix sent elevat en situar-se el nombre en 144 animals per quilòmetre quadrat, per sota dels 166 registrats al febrer.