El govern de la Paeria es nega a dedicar un carrer a Guillem Agulló i una plaça a l'1-O

La comissió de carrers rebutja les propostes de la Crida per Lleida

05 de juny del 2018
Actualitzat a les 23:30h
Imatge d'una placa en record de Guillem Agulló
Imatge d'una placa en record de Guillem Agulló | ND
El govern de la Paeria no dedicarà un carrer a Guillem Agulló i una plaça a l'1-O. La comissió dels carrers del consistori no ha recollit a l'ordre del dia aquestes propostes que havia fet la Crida per Lleida-CUP, de manera que aquestes qüestions no es debatran durant la sessió d'aquest mes de juny.

La formació havia demanat un homenatge a l'independentista, assassinat fa 25 anys, en dues ocasions (l'11 d'abril del 2017 i del 2018), una reclamació que ha estat rebutjada per l'executiu d'Àngel Ros, que tampoc veu bé que la plaça del davant del CAP del barri de Cappont porti el nom de la data del referèndum.

Davant d'aquesta situació, el regidor Pau Juvillà ha lamentat que el govern de la Paeria faci cas omís a les peticions alhora que ha recordat que a la ciutat de Lleida encara hi ha carrers dedicats a persones relacionades amb el franquisme, una reclamació que tampoc ha estat atesa per l'executiu local.

​En un missatge a Twitter, Juvillà ha qualificat de "vergonya" aquesta desatenció, ha criticat el poc interès del govern de Ros en la qüestió de la memòria històrica i ha avisat que la Crida no es quedarà de braços creuats.