Els ecologistes exigeixen al Govern que recuperi la conselleria de Medi Ambient eliminada el 2010

Denuncien que és "inacceptable" seguir oblidant aquesta carpeta i recorden que des de la seva desaparició s'han reduït un 60% les inversions en polítiques ambientals

Redacció
05 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:25h
L'entitat ecologista Ipcena ha exigit al nou Govern que recuperi la conselleria de Medi Ambient creada el 1992 per Jordi Pujol i eliminada el 2010 per Artur Mas. Ho ha demanat aquest dimarts des de Lleida, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient que se celebra el 5 de juny.

El portaveu d'Ipcena, Joan Vázquez, recorda que el canvi climàtic afecta tots els països i considera "inacceptable" i "incomprensible" que el la Generalitat se segueixi oblidant d'una carpeta "imprescindible per lluitar pels drets ambientals que són també els drets de les persones".

Denuncien també que des de la desaparició de la conselleria de Medi Ambient l'any 2010 i la distribució de les seves funcions en les conselleries d'Agricultura i Territori, principalment, les inversions en polítiques ambientals s'han reduït un 60%.

"Un departament trencat, sense pressupost i sense cap interès per la resta de departaments ha anat decaient en la més absoluta deixadesa", lamenta Vázquez, que per tot això considera prioritari que el govern "estigui a l'altura dels països més avançats d'Europa".