Les festes de maig a Lleida han generat tres milions d'impacte econòmic

La capital del Segrià vol aprofitar celebracions com ara la Fira de Titelles, l'Aplec del Caragol o Moros i Cristians per posicionar-se com a destinació de cap de setmana

Imatge de les Festes de Maig
Imatge de les Festes de Maig | Paeria
Redacció
04 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:34h
Lleida celebra durant el maig el seu mes festiu en el qual la ciutat acull diferents activitats i esdeveniments com són la Fira de Titelles, la Festa Major de Sant Anastasi, la Festa de Moros i Cristians i l'Aplec del Caragol, entre altres, a les quals s'ha sumat enguany la celebració del Campionat d'Espanya de Basquet en la categoria cadet masculí.

En total, unes 500.000 persones, entre lleidatans i gent vinguda de fora de la ciutat, han participat en les diferents propostes festives, lúdiques i esportives que ha acollit la capital del Segrià durant el mes de maig, la celebració de les quals ha generat un impacte econòmic a Lleida d'uns 3 milions d'euros.

D'aquests, 1,8 milions d'euros corresponen a l'ocupació hotelera, que s'ha situat de mitjana en el 80% durant el maig, segons la Paeria. En aquest sentit, l'Ajuntament de Lleida vol aprofitar les diferents festes i celebracions que acull la ciutat al maig per posicionar-la com a destinació de cap de setmana o de turisme d'escapades dins el mercat estatal i internacional.

Mig milió de persones han participat en les diferents festes, celebracions i activitats que ha acollit Lleida durant el maig, tant lleidatans com gent vinguda de fora de la ciutat, una xifra lleugerament per damunt de la registrada el mateix mes del 2017.

Destaquen les 200.000 persones que va atreure l'Aplec del Caragol, les 110.000 dels diferents actes de la Festa Major, les 40.000 de la Fira de Titelles, a més de les 20.000 de la Festa de Moros i Cristians. Així mateix, 650 joves van prendre part en el Campionat d'Espanya de Basquet cadet masculí, competició que a més dels participants també va atreure familiars seus.