Mandonguilles amb salsa blanca

La recepta de la blocaire Dolors Mateu

Mandonguilles amb salsa blanca
Mandonguilles amb salsa blanca | Dolors Mateu
Dolors Mateu
03 de juny del 2018
Actualitzat a les 0:29h
Una salsa diferent per acompanyar aquestes mandonguilles que no són fregides com és usual. Tampoc porten tomàquet,  aquesta salsa blanca fa que semblin  més de festa.

 
Ingredients per a 4 persones:

200 gr. de carn de porc picada

200 gr. de carn de vedella picada

1 all, julivert

1 ou

La molla d'una llesca de pa

Llet, farina

300-400 cc. de brou

30 gr. de mantega

30 gr. de farina

100 cc. de vi blanc

100 cc de nata

Sal, pebre

1 c / s de formatge parmesà rallat

Oli d'oliva verge extra

Feu les mandonguilles: barregeu les dues carns picades, l'all i el julivert picats, l'ou sencer, la molla de pa escorreguda (que haureu  posat en remull uns 10 minuts amb la llet), sal i ho pasteu amb la mà perquè es barregi tot bé.

Li doneu forma rodona, enfarineu i les feu bullir en el brou fins que estiguin cuites. Reserveu tapades.

Elaboreu la salsa:  en una paella foneu la mantega, afegiu la farina i aneu remenant fins a formar una pasta (roux), aboqueu el vi blanc, remeneu una mica i afegiu 200 cc del brou de bullir les mandonguilles, salpebreu, remeneu bé per evitar grumolls i deixeu reduir la salsa fins espessir.

Poc abans d'acabar la cocció afegiu-hi  les mandonguilles, la crema de llet, el formatge i ho deixeu  un parell de minuts.

 
NOTA: La quantitat de pa per a les mandonguilles és com la molla que pogués tenir una llesca de pa de motlle.

** El brou pot ser de carn o de verdures i el que s'empra per bullir les mandonguilles és el mateix que s'usa després per a la salsa.

** El temps de cocció de les mandonguilles depèn de la mida de les mateixes

** c / s = cullerada sopera
 

 

Blog de cuina de la dolors