Tornen a col·locar plaques per recordar l'1-O a les seus electorals de Lleida

S'han penjat de forma anònima aquesta matinada amb motiu dels 8 mesos de les votacions

Redacció
02 de juny del 2018
Actualitzat a les 16:37h
Imatge d'una de les plaques col·locades
Imatge d'una de les plaques col·locades | ACN
Aquesta matinada han tornat a aparèixer plaques que recorden l'1 d'octubre a les set seus electorals de Lleida on hi va haver càrregues policials. S'han penjat de forma anònima amb motiu dels 8 mesos de les votacions. L'acció per "commemorar la resistència popular" d'aquella jornada s'ha difós posterioment per les xarxes socials i se n'han fet ressò els Comitès de Defensa de la República.

Plaques similars ja es van penjar quan feia un mes del referèndum però van anar desapareixent i només s'havia mantingut la del centre cívic de la Mariola, segons explica el text on s'especifiquen els motius d'aquesta actuació. "Sent un moment en el qual sembla ser que totes les forces polítiques han diluït el seu discurs en la consecució i defensa de la república té més sentit que mai recordar la voluntat popular catalana", asseguren els autors anònims.

El text difós comença afirmant que "quan fa justament 8 mesos del referèndum en el que el poble va decidir que Catalunya esdevingué independent, i quan el procés es troba en una situació d'impàs per part dels representants polítics, continuem homenatjant la resistència popular d'aquell dia davant les agressions totalitaristes de l'estat espanyol". I conclou que les plaques "no van signades per recordar que és la gent la que ha portat el país fins aquí i la que ha de continuar construint i defensant la república.

Amb més fermesa que mai quan als representants polítics els hi costa acceptar i fer efectiu el mandat popular. Sols el poble salva al poble!".