Les empreses d'esports d'aventura volen superar els 730.000 serveis contractats

L’ampliació aquest estiu de la navegabilitat sense interrupcions del riu Noguera Pallaresa, la principal novetat de la temporada

Redacció
02 de juny del 2018
Actualitzat a les 2:10h
Una embarcació de ràfting
Una embarcació de ràfting | ACN
La nova temporada de turisme actiu i esports d’aventura 2018 en el conjunt de les comarques del Pirineu i les Terres de Lleida preveu arribar als 730.000 serveis contractats o, fins i tot superar-los. D'arribar als 740.000 suposaria una nova xifra rècord mai assolida fins ara. Aquesta previsió representaria un increment d'entre un 3 i 5% respecte a la temporada anterior. Les xifres les ha anunciat aquest dijous el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, en la presentació de l'estudi sobre l'activitat de les empreses i les activitats de turisme actiu. 

Pel que fa als serveis més demandats segueix sent el ràfting l'esport rei amb 169.213 serveis l'any 2017, seguit del senderisme i del descens de barrancs. Aquestes activitats van generar que durant el 2017 es contractessin 1.939 persones, de les quals 816 a jornada completa. Aquest any, les 228 empreses que operen a la demarcació de Lleida, esperen repetir les xifres. La comarca que lidera el rànquing de més empreses és el Pallars Sobirà amb 63, seguida de la Val d'Aran amb 27. L'impacte econòmic d'aquest sector l'any 2017 va ser de 98,5 milions d'euros.

Ampliació de navegabilitat

Durant la presentació, que ha tingut lloc a l'Oficina de Turisme de Sort, el president de la Diputació de Lleida va assegurar que l’ampliació de navegabilitat sense interrupcions en un tram de 50 quilòmetres del riu Noguera Pallaresa permetrà un descens continuat des de Llavorsí fins a la Pobla, un fet que consolidarà aquesta zona com a referent mundial en l’àmbit dels esports d’aventura fluvials.

Tot i començar la temporada amb preocupació per les males condicons meteorològiques amb molts caps de setmana marcats per la pluja, les elevades reserves de neu que hi ha a les capçaleres dels rius i el bon cabal de la Noguera Pallaresa aquesta temporada fan que les previsions per a les activitats de riu siguin molt favorables.

Segons el president l'Associació d'Empreses d'Esports d'Aventura, Florido Dolcet, les grans reserves d'aigua en forma de neu són les millors des del 2003 i garanteixen una oferta d'activitats "històrica" ja que faran que els cabals del riu a l’estiu siguin fins i tot comparables als de primavera.