Comença la collita del préssec al Baix Segre amb menys producció i amb uns dies de retard

"Optimisme moderat" des d'Afrucat ja que l'inici de la comercialització amb producció de Múrcia arriba marcada per un "mercat equilibrat", a diferència de l'any anterior

Redacció
01 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:02h
La collita ha començat aquest divendres
La collita ha començat aquest divendres | ACN
Els productors de la zona del Baix Segre han iniciat aquest divendres la campanya de recol·lecció del préssec i la nectarina, en la qual s'espera un descens de producció al conjunt de Catalunya del 17% respecte a la campanya passada com a conseqüència, sobretot, de l'afectació de gelades primaverals i de pedregades.

Segons les previsions d'Afrucat i del Departament d'Agricultura, s'estima que enguany s'assolirà a Catalunya una producció de 471.430 tones de préssec i nectarina, respecte a les 567.808 tones del 2017. A les comarques de Lleida, principals productores de fruita de pinyol de l'Estat, la collita també serà un 17% inferior en relació amb la campanya anterior, amb una producció prevista de 428.790 tones.

Pel que fa a preus, des d'Afrucat mostren un "optimisme moderat" ja que l'inici de la campanya de comercialització, amb producte procedent de la zona primerenca de Múrcia, arriba marcada per un "mercat equilibrat", a diferència de l'any passat en què els preus estaven enfonsats a aquestes dates.