Endesa reforma una unitat de transformació per millorar el subministrament elèctric a Lleida

La unitat està ubicada al carrer General Brito i alimenta, entre altres, el CAP de Rambla Ferran

Redacció
01 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:01h
Endesa ha acabat els treballs de reforma tecnològica d'un centre de transformació de Lleida amb l'objectiu de millorar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric del centre del municipi, on s'ubiquen equipaments com el CAP de la Rambla Ferran, l'hotel Zenit, diverses oficines (despatxos d'advocats i gestories) i seus de mitjans de comunicació. La unitat s'ubica al carrer del General Brito cantonada amb el carrer de Maria Sauret.

Segons informa la companyia aquest divendres en un comunicat, s'ha substituït els aparells convencionals per cabines de nova tecnologia, cosa que suposa una "important millora en seguretat", i també s'ha dotat els equips amb un sistema de control remot per agilitzar la resolució d'incidències.

Segons concreta Endesa, l'acció ha consistit a substituir els elements de maniobra convencionals de la unitat per cabines de nova tecnologia que incorporen un gas de característiques especialment aïllants. Aquesta nova tecnologia és més segura per a les persones que han de manipular-la i també més robusta de cara a suportar ambients salins i humits o de forta pol·lució. Alhora, gairebé no requereix intervencions de manteniment, a diferència de la tecnologia anterior, en què aquestes tasques obligaven a tallar temporalment el servei als clients.

D'altra banda, també s'ha dotat el centre de transformació amb un sistema de telecomandament. Així, la infraestructura compta amb ara amb un seguit d'equips d'actuació remota i un sistema de comunicacions que permet accionar a distància els seus dispositius de maniobra des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona.

Aquesta característica permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, ja siguin pròpies o derivades de l'acció d'agents externs. D'aquesta manera, segons la companyia, s'estalvia temps en la localització d'avaries i s'agilitza molt la resolució i el temps d'interrupció del subministrament elèctric.