El condemnat per la mort de l'empresari de l'Albi va rebre 6.000 euros en ajudes del Ministeri d'Exteriors

Artur Segarra va ser condemnat a pena de mort per l'assassinat de David Bernat

Artur Segarra
Artur Segarra | Europa Press
Redacció
31 de maig del 2018
Actualitzat a les 10:29h
​La subvenció anual que el Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació concedeix als espanyols condemnats a mort a l'estranger va tenir en 2017 dos beneficiaris per primera vegada des de la seva creació: Pablo Ibar, pres als Estats Units i destinatari únic d'aquest ajut des que es va crear el 2009, i Artur Segarra, condemnat a mort a Tailàndia per l'assassinat del veí de l'Albi (Garrigues), David Bernat.

Segons dades d'Exteriors, dels 30.000 euros corresponents a la convocatòria de 2017, un total de 23.894 euros van ser per a l'Associació contra la Pena de Mort Pablo Ibar i els altres 6.106 per l'Associació pro Drets Humans i contra la Pena de Mort ASP, posada en marxa pels familiars de Segarra.

La diferència entre les quanties lliurades a les dues associacions respon a les necessitats detallades per cada associació a l'hora de sol·licitar les ajudes, segons diverses fonts coneixedores del procés. Les dades es poden consultar al Portal de Subvencions.

Aquest ajut per als espanyols condemnats a mort la va crear el Govern socialista el 2009, destinada principalment a Pablo Ibar, condemnat des de 2000 per un triple assassinat, i inicialment ascendia a 60.000 euros. El 2012, en plena crisi econòmica, el nou Govern va reduir la partida global a 30.000 euros.

La subvenció està destinada a "la defensa jurídica de ciutadans espanyols sotmesos a judici a l'estranger acusats de delictes que en l'ordenament aplicable es puguin castigar amb pena de mort".