Els lleidatans votaran entre 128 projectes per decidir inversions per valor d'un milió d'euros

L'1 de juny es posaran en marxa les votacions de la segona edició dels pressupostos participatius, que es podran fer online i de forma presencial

Àngel Ros i Ángeles Ribes han presentat la votació
Àngel Ros i Ángeles Ribes han presentat la votació | Paeria
Redacció
31 de maig del 2018
Actualitzat a la 1:12h
La ciutadania de Lleida podrà tornar a decidir amb el seu vot una part del pressupost d'inversions de la ciutat, en concret fins a un milió d'euros, dins de la segona edició dels Pressupostos Participatius. La votació s'iniciarà el dia 1 de juny i destaca el fet que enguany la Paeria ha rebut més propostes que l'any passat.

En concret, s'han presentat 196 projectes, dels quals es podran votar 128 (24 més que al 2017), un cop passat el procés de validació a càrrec dels tècnics municipals. En aquest sentit, s'ha tingut en compte que siguin viables, que s'adeqüin a les competències de la Paeria i que entrin dins dels criteris pressupostaris fixats, que distingeixen entre projectes de barri (amb un cost màxim de 50.000 euros) i projectes de ciutat (entre 50.000 i 200.000 euros).

En total, s'escolliran setze projectes de barri, un per a cada sector en què es divideix el municipi, i almenys un de ciutat. Cada veí podrà votar-ne un màxim de quatre, tres de barri i un de ciutat.

L'alcalde, Àngel Ros, ha presentat aquest matí el projecte de Pressupostos Participatius, acompanyat pel tinent d'alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Joan Gómez, i d'Ángeles Ribes, portaveu del grup municipal de Ciutadans, impulsor de la iniciativa en una esmena pressupostària.