Càritas alerta de la cronificació de la pobresa a Lleida

Els bisbats de Lleida, Solsona i l'Urgell han atès 9.627 persones directament l'any 2017, menys que l'any anterior

Un home sense llar
Un home sense llar | Adrià Costa / ND
Redacció
30 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:36h
Càritas ha atès durant l'any 2017 als bisbats de Lleida, Solsona i Urgell 9.627 persones directament, tot i que s'hi han beneficiat en total 26.303 que formen part del nucli familiar de les persones que han rebut les ajudes. Aquesta xifra és inferior a la de l'any anterior, quan es van atendre 13.973 persones.

La causa principal d'aquest descens és la cronificació de la pobresa, que ha fet que les persones ateses per la institució requereixin un seguiment més personal, més exhaustiu i més ajudes, ja que en molts casos es tracta d'aturats de llarga durada i les demandes que es fan són múltiples. "No tenen prou amb un ajut sinó que necessiten una atenció integral i un acompanyament a llarg termini", ha explicat el director de Caritas Diocesana de l'Urgell, Josep Casanova, durant la presentació de la memòria de les tres Càritas corresponent al 2017, i ha posat com a exemple que nens que atenien abans quan eren menors, els atenen ara d'adults i molts ja amb fills.

Casanova ha alertat de l'escassetat de recursos i el Bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha fet una crida a la implicació i solidaritat de tothom, des d'entitats o administracions fins a cadascun dels cristians que formen part de la comunitat.

L'atenció de Càritas s'ha fet a través de 71 punts d'atenció en centres i parròquies d'arreu del territori i a través de tres empreses d'inserció i tres fundacions en làmbit laboral a Solsona i a Cervera. En total s'han invertit en tasca d'inserció socio-laboral 2,5 milions d'euros entre les tres diòcesis i 2,5 més en acció social. La xarxa de Càritas està formada per 1.354 voluntaris i 56 persones contractades.