Mollerussa impulsa un protocol pioner per actuar en casos d'ocupacions d'habitatges

S'ha acordat de forma consensuada amb tots els grups municipals per donar sortida d'una manera ''transversal'' a la problemàtica mitjançant els serveis municipals

Redacció
29 de maig del 2018
Actualitzat a les 17:26h
L'alcalde de Mollerussa amb els portaveus dels partits
L'alcalde de Mollerussa amb els portaveus dels partits | ACN
L'Ajuntament de Mollerussa impulsa un protocol pioner a les terres de Lleida amb l'objectiu d'ajudar a "ordenar" el procés d'actuació en els casos d'ocupacions d'habitatges. S'ha acordat de forma consensuada entre tots els grups municipals presents al consistori: PDeCAT, al govern, ERC, PSC i PPC i el que es pretén és donar sortida d'una manera "transversal", mitjançant la intervenció de diferents serveis municipals, a aquesta problemàtica present al municipi.

L'alcalde Marc Solsona ha explicat que també es busca donar un "missatge a la ciutadania" per tal que no es pugui entendre que l'ocupació d'un habitatge és el pas previ a poder-s'hi quedar a viure. Així mateix, es vol actuar amb consciència sobre aquesta problemàtica i mirar d'elaborar un "mapping" de quin és el grau d'afectació real que hi ha a la ciutat. El protocol s'aprovarà el proper dijous al Ple.

Mollerussa vol posar fil a l'agulla a la problemàtica de les ocupacions d'habitatges que com a molts altres poblacions i capitals de comarca de país és present a la ciutat. Sense anar més lluny, l'any passat hi va haver precisament una sèrie de conflictes entre els veïns d'un bloc d'habitatges conegut com "El Trenquet". 

Famílies propietàries dels immobles van rebre amenaces i fins hi tot agressions per part de persones que havien ocupat il·legalment pisos a la mateixa comunitat. Va ser arrel d'aquest conflicte que va prendre certa rellevància social per la seva difusió a través dels mitjans de comunicació que des de l'equip de govern es va decidir apostar per trobar una solució més profunda a la problemàtica en la qual ja s'estava treballant.